Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image

Pot do nas

Icon

avto

Ker je FishSquare v ljubljanski peš coni, do stanovanja žal ne boste mogli priti z avtom. Najbližja parkirišča, na katerih lahko pustite svoj avto, so na Kongresnem trgu (GPS 46°3'2.307" in 14° 30'12.9708"), pri Križankah (GPS 46°2'48.447" in 14°30'7.1748") in na Trgu revolucije (GPS 46°3'3.9564" in 14°30'1.3242"). Lahko izberete tudi eno od P+R parkirišč in se od tam pripeljete z avtobusom.

Icon

letalo

Z letalom boste pristali na letališču Jože Pučnik (LJU), ki je od Ljubljane oddaljeno 26 km. Vožnja do centra mesta traja 30-45 minut. Z letališča lahko do glavne avtobusne postaje pridete z avtobusom. Če želite, vam lahko organiziramo tudi prevoz s taksijem (cena 35 €).

Icon

avtobus in vlak

Glavna železniška in avtobusna postaja v Ljubljani sta od FishSquare oddaljeni 1 km. Če imate pretežke kovčke ali se vam ne ljubi hoditi, se do FishSquare lahko peljete z mestnim avtobusom št. 27 (NS Rudnik). Izstopite na drugi postaji (èez cesto pri glavni pošti). Za prevoz z mestnim avtobusom potrebujete kartico Urbana. Do avtobusne postaje pri glavni pošti vas pripeljejo mestni avtobusi številka 1, 2, 3, 6, 9, 11, 14 in 19.

Icon

taksi

S taksijem se lahko pripeljete do vrha Čopove ulice in se nato sprehodite 400 m do FishSquare. Priporočamo, da se za prevoze dogovorite z našim stalnim taksistom (031 701 706), ki vam lahko tudi uredi brezplačen prevoz z električnim avtomobilčkom do FishSquare, kamor avtomobili ne smejo.

Icon

peš

Ker je FishSquare v centru starega mestnega jedra Ljubljane, so vse stvari, ki si jih ogledujejo turisti, zelo blizu in do njih zlahka pridete peš. Do mestne hiše in Robbovega vodnjaka je 55 m, do Tromostovja in Prešernovega trga je 190 m, do glavne tržnice 280 m, do gradu pa 850 m.

Icon

kolo

Oddaljenost FishSuare od Stare Ljubljane: 0 m. Stopite iz hiše in že ste tam! Za daljše razdalje pa lahko v Ljubljani najamete tudi "BicikeLj" kolo.

 • Image
 • Image

Stanovanje FishSquare

FishSquare je dvosobno stanovanje v 2. nadstropju tihe in mirne hiše v Stari Ljubljani. Celotno stanovanje meri 56 m². Razdeljeno je na dnevni prostor s kuhinjo in jedilnim kotom, spalnico s kopalnico in ločenim WC. Stanovanje je popolnoma obnovljeno, a je vseeno ohranilo čar več kot dvestoletne zgodovine. Pridite k nam, če imate namesto brezosebnih hotelov raje čar Stare Ljubljane in vonj cvetoče lipe ter žuborenje vodnjaka, ki prihajata skozi okno v spalnici.

Stanovanje je opremljeno z najboljšimi materiali, pohištvom in opremo, saj želimo, da se bodo gostje v njem počutili domače, udobno in luksuzno. Za udobno spanje bo poskrbela velika zakonska postelja z najsodobnejšo vzmetnico in posteljnino Rivolta Carmignani.

Icon

TV

V stanovanju sta dva televizorja: eden v dnevni sobi, drugi pa na računalniku v spalnici. Na obeh lahko spremljate preko 80 TV programov v več jezikih.

Icon

internet

V stanovanju je dostopen internet preko WiFi povezave (6 Mbps/768 kbps). Geslo boste dobili ob prihodu. Mesto Ljubljana obiskovalcem tudi na prostem ponuja brezplačno storitev WiFree.

Icon

računalnik

V stanovanju je računalnik iMac z 21" ekranom. Na računalniku sta sistema Windows in Mac iOs, pa tudi osnovna programska oprema.

Icon

glasba

V dnevni sobi je avdio sistem Bang & Olufsen, združljiv z iPod in iPhone. iPod z naloženo glasbo je že v stanovanju. Z glasbenim sistemom se lahko s protokolom AirPort povežete tudi brezžično.

Icon

kuhinja

Čeprav je kuhinja majhna, je dobro opremljena. V njej so kuhalna plošča s štirimi kuhalnimi mesti (plin), ventilacijska pečica, hladilnik, pomivalni stroj, posode za kuhanje, jedilni pribor in pripomočki.

Icon

kava

V kuhinji je sodoben aparat za espresso Illy in kapsule, s katerimi si boste lahko zjutraj pripravili svojo najljubšo kavo.

Icon

sef

V stanovanju je elektronski sef, ki je dovolj velik, da lahko vanj spravite tudi prenosni računalnik. Sef lahko zaklenete s številčno kodo ali svojo kreditno kartico.

Icon

perilo

V WCju je pralni stroj. Perilo lahko posušite v skupni sušilnici nad stanovanjem. Na voljo sta tudi likalna deska in likalnik. Če želite, lahko poskrbimo tudi za kemično čiščenje in pranje vašega perila.

Icon

telefon

V stanovanju je mobilni telefon, ki ga lahko uporabljate med bivanjem v FishSquare. V telefonskem imeniku so najpomembnejše številke (dežurni zdravnik, taksi, priporočene restavracije,...). Predplačniška kartica ima vsaj 5 € dovolj dobroimetja.

Icon

gretje in hlajenje

Stanovanje je ogrevano s talnim centralnim ogrevanjem. V kopalnici je dodaten radiator za gretje brisač. V spalnici in dnevni sobi sta nameščeni ločeni klimatski napravi.

rezervacije

Icon

plačilo

Cena najema apartmaja FishSquare je 190 EUR/noč. Če načrtujete daljše bivanje (več kot en teden), vam lahko pripravimo posebno ponudbo.

Ob rezervaciji vam bomo poslali zahtevek za plačilo s kreditno kartico. Plačilo boste opravili preko sistema PayPal (ni potrebno, da ste registrirani). Za potrditev rezervacije je potrebno plačilo celotnega zneska.

Dodatnih stroškov bivanja ni, razen če boste imeli posebne želje, o katerih se bomo dogovorili.

Rezervacijo opravite preko e-pošte (povezava na desni). Če imate kakršnakoli vprašanja ali posebne želje, nam jih sporočite, preden potrdite rezervacijo.

Icon
Icon

odpovedi

V primeru odpovedi rezervacije že vplačanega zneska ne vračamo.

Če odidete prej, kot ste mislili, vam žal ne moremo vrniti denarja za neizkoriščene dneve bivanja v FishSquare.

Pogosta vprašanja

Icon

prijava in odjava

V stanovanje lahko pridete na dan prihoda po 12h. Odjava na dan odhoda je do 10h. Če stanovanje pred prihodom in/ali po odhodu ni oddano, se lahko dogovorimo tudi za drugačne ure prihoda in odhoda.

Icon

hrana in pijača

V bližini FishSquare je veliko dobrih lokalov, kjer boste lahko dobro jedli in pili. Naša osebna priporočila boste dobili v priročni knjižici, ki vas bo pričakala v stanovanju.

Icon

trgovine

Osnovna živila lahko nakupite v več bližnjih trgovinah ali na glavni tržnici. Podrobnejša navodila in priporočila boste našli v naši knjižici.

Icon

čiščenje

Stanovanje bomo očistili vsak dan. Brisač in posteljnine med vašim bivanjem ne bomo menjali, razen č se za to ne dogovorimo.

Icon

kajenje

Kajenje je v FishSquare prepovedano.

Icon

hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki ne smejo v stanovanje FishSquare.

Icon

visoke pete

Tla v FishSquare so iz nezaščitenega lesa duglazije (jelka). Mehki les je zelo občutljiv, zato prosimo, da v stanovanju ne nosite visokih pet.

Icon

zabave

FishSquare je v stanovanjski hiši. Prosimo, da ste do uvidevni do sosedov.

drugi o nas

Image
Image
Image
Alexey, Rusija      
       
  Helmut in Ulrike, Nemčija    
Laura in Andrea, Italija      
    Ann in Wally, Nova Zelandija  
  Simon in Urs, Švica    
      Alessandro, Italija
Bodo in Alexandra, Nemčija      
    Sonja, ZDA  
  Chris, ZDA    

zgodovina

Ribji trg je eden najstarejših ohranjenih delov Ljubljane. Osnove hiš, ki stojijo na njem, so bile večinoma zgrajene v zgodnjem 17. stoletju, hiše pa so skozi stoletja postopoma povečevali. Tudi najstarejša ljubljanska hiša, zgrajena leta 1528, stoji na Ribjem trgu (številka 2). Njen prvi stanovalec je bil trgovec in gostilničar Wolfgang Bosch, ki je leta 1520 postal tudi ljubljanski župan. V isti hiši je leta 1562 živel tudi Primož Trubar.

Hiša na Cankarjevem nabrežju 5 in Ribjem trgu 7, v kateri je stanovanje FishSquare, ni mnogo mlajša, saj je bila zgrajena leta 1578. Iz mestnih arhivov je razvidno, da je bila ta hiša že leta 1790 vinotoč. Vinotoč se je kasneje spremenil v gostilno in dobil svoje sedanje ime Zlata ribica. Ime izvira iz obilice rib, ki so jih tu prodajali med 16. in 19. stoletjem, ko sta bila na zdajšnjem Ribjem trgu ribiški pristan in ribja tržnica. Zadnje velike gradbene spremembe so na hiši na Ribjem trgu 7 naredili leta 1805, o čemer priča tudi letnica nad vhodnimi vrati. Hiša je preživela veliki ljubljanski potres konec 19. stoletja. Na velikonočno nedeljo, 14.4.1895, je Ljubljano stresel potres z jakostjo 8-9 po MCS. Središče mesta je bilo hudo prizadeto in je potrebovalo temeljito prenovo. Ena od zgradb v tedanji Ribji ulici se je popolnoma zrušila in ulico so na tem mestu razširili v trg, ki je še vedno najmanjši trg v Ljubljani. Sedanjo obliko fasade je hiša na Ribjem trgu 7 dobila kmalu po potresu in je od tedaj ostala praktično nespremenjena.

Tudi preostanek tega majhnega in idiličnega trga se zadnjih sto let skorajda ni spreminjal, z izjemo zanimivega vodnjaka iz 19. stoletja, ki so ga na Ribji trg z vrta Tivolskega gradu preselili leta 1981.

V zadnjih 500 letih so se v stanovanju FishSquare zamenjali nešteti stanovalci. Med svojim obiskom boste postali eden od njih, se zlili z bogato zgodovino Ljubljane in uživali v šarmu stanovanja, hiše in trga, ki je tu ostal skozi stoletja.

Cankarjevo nabrežje 1 po potresu
Cankarjevo nabrežje 3-7 po potresu
Ribja ulica po potresu
Načrt za prenovo fasade iz leta 1800
Načrt stanovanj iz leta 1800
Ribja ulica leta 1930
Ribji trg leta 1930
Mestni in Ribji trg leta 1933
Ribji trg leta 1967
Cankarjevo nabrežje leta 1970

kontakt

Icon

041 791 966

Icon

matevz.kmet

Icon

FishSquare, Ribji trg 7, 1000 Ljubljana